5 manieren om uw tweedehandse meubels te organiseren – een gids voor een saaiere kamer

Lundia Kasten

Voordat u iets nieuws koopt, bedenkt u hoe u het zult gebruiken en hoe het in uw huis zal passen. Als u een groot huis hebt en op zoek bent om uw ruimte te maximaliseren met wat meer meubels, vindt u misschien dat u een groter huis moet kopen. Afhankelijk van uw stijl, kunt u het ook nuttig vinden om na te denken over de kamer waar u het meubilair zult plaatsen. Als je kamer een plek is voor alledaagse activiteiten, zoals op de bank zitten en tv kijken, heb je misschien niet zo veel opbergruimte nodig. Aan de andere kant, als uw kamer meer een formele plek is om te entertainen of als studeerkamer dient, is meer opbergruimte misschien handig.

Bepaal hoe u uw meubels gaat gebruiken en koop dienovereenkomstig.

Voordat u begint met kopen, moet u bedenken hoe u de meubels gaat gebruiken. Zal het bijvoorbeeld in een woonkamer staan, in een slaapkamer of ergens anders? Hoeveel mensen zullen de meubelen gebruiken? Als u denkt dat u bepaalde stukken veel zult gebruiken, kunt u beter iets groter kopen dan u nodig hebt. Om te bepalen hoeveel stukken u nodig hebt, kunt u een lijst maken van de meubels die u momenteel bezit en hoe ze worden gebruikt.

Laten zien en vertellen: Maak foto's voordat je koopt.

Als u gebruikte Lundia kasten koopt, is het een goed idee om eerst onderzoek te doen naar de verkoper. Voordat u aankopen doet, zoekt u de naam en het adres van de verkoper op uw lokale advertentiesite op en kijkt u wat u kunt vinden over hun bedrijf – dit zal u helpen de identiteit van de verkoper te verifiëren en erachter te komen of er klachten tegen hen zijn ingediend. U kunt ook sociale mediasites gebruiken, zoals Facebook, om informatie te vinden over de gebruikte meubels die u overweegt. U kunt zoeken op de naam van het item dat u zoekt en de woorden waarvan u denkt dat ze ermee in verband kunnen worden gebracht.

Zelfs als het meubilair online mooi lijkt, is het altijd een goed idee om naar de winkel te gaan en het item te inspecteren voordat u het koopt. U kunt ook foto's maken van wat u interesseert, zodat u een referentie hebt als u online gaat winkelen. U moet er ook altijd voor zorgen dat het meubilair dat u van plan bent te kopen, daadwerkelijk in die winkel mag worden verkocht. Als dat niet het geval is, kan het zijn dat de winkel het achter of buiten heeft verstopt, waar het niet hoort te zijn. Als u nieuw koopt, moet u de website van de fabrikant controleren en op zoek gaan naar beoordelingen. Er zijn online ook spiekbriefjes voor meubelmerken te vinden.

Maak een duidelijk plan van waar alles moet komen voordat je gaat winkelen.

Neem voordat u naar de winkel gaat een paar minuten de tijd om een plan te maken van waar u uw meubels wilt hebben en hoe ze in de kamer zullen passen. Je kunt een plan maken op een stuk papier of Google Sheets, maar zorg ervoor dat je het volgt zodra je in de winkel bent.

Pak een notitieblok of je telefoon, waar je ook bent, zodat je aantekeningen kunt maken terwijl je winkelt.

Als je in je eerste winkel bent, maak je een lijst van de stukken waar je naar wilt kijken. U kunt notities toevoegen als je gaat, of u kunt de items toe te voegen aan een lijst terwijl ze nog in de winkel. Houd de lijst altijd bij u en u kunt ernaar teruggrijpen als u afgeleid wordt.